All LEDs Solid Blue But Calls Not Going Through Extender

freebsd
Miembro

Here is the scoop. My network extender is connected, all four LEDs are solid blue, yet calls are not going through the unit.

I have verified this by running the tcpdump program on my pfSense  (FreeBSD based) router.  I see keep alive traffic and other packets. But when I make a call there is no increase in network traffic.  I still have poor phone quality.

20:02:45.557625 IP 192.168.192.2.4500 > 69.78.33.xxx.4500: NONESP-encap: isakmp: child_sa  inf2[I]
20:02:45.613669 IP 69.78.33.xxx.4500 > 192.168.192.2.4500: NONESP-encap: isakmp: child_sa  inf2[R]
20:03:03.287123 IP 192.168.192.2.4500 > 69.78.33.xxx.4500: isakmp-nat-keep-alive
20:03:23.287700 IP 192.168.192.2.4500 > 69.78.33.xxx.4500: isakmp-nat-keep-alive
20:03:32.348596 IP 69.78.33.xxx.4500 > 192.168.192.2.4500: UDP-encap: ESP(spi=0x43329c6e,seq=0xf6), length 180
20:03:32.359586 IP 192.168.192.2.4500 > 69.78.33.xxx.4500: UDP-encap: ESP(spi=0xcbfdb7af,seq=0xfa), length 180
20:03:32.365496 IP 192.168.192.2.4500 > 69.78.33.xxx.4500: UDP-encap: ESP(spi=0xcbfdb7af,seq=0xfb), length 100
20:03:32.450266 IP 69.78.33.xxx.4500 > 192.168.192.2.4500: UDP-encap: ESP(spi=0x43329c6e,seq=0xf7), length 84
20:03:32.451190 IP 192.168.192.2.4500 > 69.78.33.xxx.4500: UDP-encap: ESP(spi=0xcbfdb7af,seq=0xfc), length 84
20:03:32.547562 IP 69.78.33.xxx.4500 > 192.168.192.2.4500: UDP-encap: ESP(spi=0x43329c6e,seq=0xf8), length 132
20:03:32.548553 IP 192.168.192.2.4500 > 69.78.33.xxx.4500: UDP-encap: ESP(spi=0xcbfdb7af,seq=0xfd), length 84

Labels (1)
0 Me gusta
Highlighted

Re: All LEDs Solid Blue But Calls Not Going Through Extender

jav6
Sr. Member

What model extender do you have?  Have you tried #48 to see if the Verizon network sees the call coming via the extender?

0 Me gusta

Re: All LEDs Solid Blue But Calls Not Going Through Extender

freebsd
Miembro

I'm was unaware of the #48. I tried it twice.  A message to the effect "You are not under 4G coverage network extender coverage. Please move closer."  I was under two meters from the extender.

Model SCS-2U01.

I need the extender only for voice calls.  We live on the backside of hills from the towers and experience dropout and poor voice quality.

0 Me gusta

Re: All LEDs Solid Blue But Calls Not Going Through Extender

jav6
Sr. Member

What make/model phone do you have?  Do you have WiFi calling OFF?  Has this ever worked?  It could be the network extender has not been activated on the Verizon Network for your account.  You could call 800-922-0204 or *611 and have someone verify/activate the extender MAC ID on your account.

0 Me gusta

Re: All LEDs Solid Blue But Calls Not Going Through Extender

jav6
Sr. Member

You might look at this thread Extensor de red where the phone had Advanced Calling/HD Voice turned on which is known to cause 3G extender connection problems.

0 Me gusta

Re: All LEDs Solid Blue But Calls Not Going Through Extender

Community Manager
Community Manager

We know how critical Network Extenders are, and we want to be sure yours is working as it should be freebsd. So that we can take a look at your account, I have sent you a Private Message.

RosanneM_VZW

Follow us on Twitter @VZWSupport

If my response answered your question please click the �Correct Answer� button under my response. This ensures others can benefit from our conversation. Thanks in advance for your help with this!!

0 Me gusta